Jobcoachen

U heeft een werknemer, of u wilt een werknemer in dienst nemen die extra steun kan gebruiken om zijn (toekomstige) functie zo goed mogelijk te kunnen vervullen. Dan helpen we je graag!

Wat houdt het in?

Een jobcoach zorgt voor een goede begeleiding van jouw loopbaanontwikkeling. Dat begint door in kaart te brengen wat de huidige situatie is en wat uw persoonlijke wensen en ambities zijn. Het doel wordt geformuleerd, maar ook de weg er naartoe wordt uitgestippeld. En daar blijft het niet bij – tijdens uw zoektocht naar de juiste vervolgstap is de jobcoach actief betrokken.

Wat doet een jobcoach?

De jobcoach maakt samen met uw (toekomstige) werknemer een inschatting van zijn mogelijkheden en beperkingen. De jobcoach zal hem/haar begeleiden in zijn/haar baan waarbij rekening gehouden wordt met de persoonlijke mogelijkheden van de medewerker. Ook wordt de werknemer geholpen met de administratie die bij een aanstelling komt kijken en dat hij leert omgaan met zijn nieuwe collega’s. Als de taken eenmaal zelfstandig kunnen worden verrichten, trekt de jobcoach zich geleidelijk terug. Hij blijft echter op afroep beschikbaar, bijvoorbeeld als het takenpakket wordt uitgebreid of aangepast. De werknemer krijgt dus een zeer intensieve begeleiding om succes te verzekeren.

Voor wie is jobcoaching?

Om in aanmerking te komen voor de begeleiding van een jobcoach moet de werknemer een uitkering hebben of tot de participatiedoelgroep behoren. In ieder geval is jobcoaching vooral bedoeld voor mensen met een handicap die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Bij een mondelinge of schriftelijke aanmelding krijgt de werknemer een ‘intakeformulier’ dat moet worden ingevuld. Op basis daarvan zal de jobcoach samen met hem/haar gaan bespreken en bekijken wat de beste manier is om te werken.

Hoe je ons kunt bereiken

Openingstijden

Ma - Vr: 09:00 - 18:00
Op afspraak

Coachadres

Looieind 12
5469 SR  Erp